Billigste strømleverandørBilligste katteforsikringBeste forbrukslånBillig mobilabonnementBeste BensinkortBillig snekkerInternettleverandører i Norge

Muzika uz koju se uči

Muzika uz koju se uči, časovi matematike

Iako neke studije kažu da slušanje muzike dok učite nije dobro, za mnoge ljude je to presudno. Muzika može da vas smiri, opusti i učini vaše učenje produktivnijim. Muzika vam takođe može pomoći da podignete raspoloženje i motiviše vas da duže vežbate zadatke. Izazov je odabrati pravu muziku dok učimo. Kod odabira lako možemo izazvati kontraefekat. Zato pristupite i ovom pitanju studiozno.

Muzika se sluša tiho i nenametljivo. Ukoliko je glasnija, to će vas više odvratiti od namere da se skoncentrišete na to što radite. Pošto je vaša osnovna namera da učute, zadržite muziku u pozadini.

Kreirajte listu pesama sa svim svojim omiljenim pesmama da ne gubite vreme. Na taj način ćete moći da planirate koliko će trajati vaše vežbanje i pomoći će vam da se skoncentrišete na učenje. Lista bi trebalo da traje 40 do 50 minuta. I kada se završi, ovo će vam biti podsetnik da napravite kratak predah od učenja.

Klasična muzika je mirna i skladna što je čini jednom od najboljih opcija za slušanje tokom učenja. Postoje čak i dokazi da Mozart poboljšava mentalne performanse pa se preporučuje puštati ga bebama. Osim toga slušajte i ambijentalnu instrumentalnu muziku. Ova vrsta muzike je modernija od klasične, a ima sličan efekat.

časovi matematike muzika za učenje

Slušajte zvuke prirode poput kiše, talasa, džungle ili životinja dok učite. Iako ovo nije muzika, može se reći da opušta i može vas prebaciti u drugi svet.

Ne slušajte muziku sa radija ili podkasta dok učite. Sprečite da vam komentatori i oglasi odvraćaju pažnju.

Slušajte muziku pre nego što odete u krevet ili pre ispita. Tako ćete se osećati opušteno i to će vaš um dovesti u rasterećeno stanje.

časovi matematike muzika za učenje

Iako je odabir najbolje muzike za učenje važno, trebalo bi da izbegavate da trošite sate na izbor pesama. Naposletku, ono što je važno nije odabir najbolje muzike na svetu, već najbolje muzike za vas, dok učite.

Kako se uči matematika


matematika se uči razumevanjem procesa
kako se uči matematika

Matematika se uči savladavanjem ključnih pojmova. Ne pamtite procese već se fokusirajte na dugoročno razumevanje procesa i radite na logici. Matematika je tema gde je važno dobro razumeti ključne pojmove tako da se matematika uči od prostijeg, ključnog ka složenijem pojmu.


matematika se uči vežbanjem zadataka

Vežbajte – Matematika se uči čitanjem, slušanjem i vežbanjem zadataka. Posle svake predjene oblasti provežbajte zadatke. Na taj način stičete rutinu koja će vam doneti brzo snalaženje medju matematičkim problemima tako da na testovima nećete biti neorganizovani.


Pregledajte sve što ste uradili i proverite svoje greške. Ovo je odličan način savladavanja i izbegavanja istih grešaka u budućnosti.


konsultovanje ideje matematika se uči kroz vreme i strpljenje

Shvatite ono što proučavate. Ponekad možete da se zaglavite u pokušaju da rešite deo matematičkog problema pa vam je teško da predjete na sledeću fazu. Zapamtite: matematika se uči kroz vreme i uz strpljenje. Konsultujte se o složeniijim problemima, razmenjujte ideje.


učenje kroz opuštajuću atmosferu
učenje uz muziku
matematika uz muziku

Obezbedite sebi okruženje bez ometanja dok vežbate. Matematika zahteva mnogo koncentracije tako da se ona uči na poseban način. Ometanje može biti odlučujući faktor pri rešavanju složenih jednačina ili problema iz geometrije, algebre ili trigonometrije. Učenje uz muziku može vam pomoći da stvorite opuštajuću atmosferu i podstaknete protok informacija. Pogodna muzika u pozadini može podstaći okruženje maksimalne koncentracije ali treba voditi računa gde su granice .


matematičke formule
matematička terminologija
rečnik matematike

Napravite matematički podsetnik sa svim formulama, terminologijom i definicijama koje morate znati. Imajte koncept i koristite ga za podsećanje.


Dok učite matematiku razmislite o njenoj primeni na realne probleme. Na primer, verovatnoća se može koristiti u svakodnevnom životu da biste predvideli ishod nečega i utvrdili da li želite da preuzmete rizik, kao što je ako želite da kupite lutriju. Jednostavna aritmetika se najčešće koristi pri izračunavanju popusta u prodavnici ili pri izračunavanju podele računa u restoranu dok jedete i pijete sa grupom ljudi.

Matematiku je nemoguće izbeći

Hteli ne hteli, matematiku je nemoguće izbeći , a početak školske godine je idealno vreme da napravite strategiju hvatanja u koštac sa predrasudama.

Matematiku neko voli ali većini ona zadaje glavobolje.

Većina fakulteta uključuje određeni nivo matematike, dok skoro svaka profesija svakodnevno koristi matematiku u nekom obliku.

Jednom kada postanete prijatelji sa logikom, koncentracijom i strpljenjem, postaćete najbolji prijatelji sa matematikom.

Savetujem da se počne na vreme i zauzme start još u osnovnoj školi. Problem koji imaju mnogi učenici, studenti je taj što ne znaju kako da prouče matematiku da bi postigli dobre rezultate. Matematika vas može vozati satima, a da ne odmaknete daleko i ne postanete pametniji nego kada ste počeli sa proučavanjem. Koliko god ste učili, ako niste u stanju da rešite problem na dan testa, izgubljeni ste.

Stoga, ne budite kampanjci, shvatite da svaki dan po malo može doneti mnogo. Vežbajte matematiku svakoga dana i budite spremni da pred ispit ili test samo obnovite gradivo.