Muzika uz koju se uči, časovi matematike

Iako neke studije kažu da slušanje muzike dok učite nije dobro, za mnoge ljude je to presudno. Muzika može da vas smiri, opusti i učini vaše učenje produktivnijim. Muzika vam takođe može pomoći da podignete raspoloženje i motiviše vas da duže vežbate zadatke. Izazov je odabrati pravu muziku dok učimo. Kod odabira lako možemo izazvati kontraefekat. Zato pristupite i ovom pitanju studiozno.

Muzika se sluša tiho i nenametljivo. Ukoliko je glasnija, to će vas više odvratiti od namere da se skoncentrišete na to što radite. Pošto je vaša osnovna namera da učute, zadržite muziku u pozadini.

Kreirajte listu pesama sa svim svojim omiljenim pesmama da ne gubite vreme. Na taj način ćete moći da planirate koliko će trajati vaše vežbanje i pomoći će vam da se skoncentrišete na učenje. Lista bi trebalo da traje 40 do 50 minuta. I kada se završi, ovo će vam biti podsetnik da napravite kratak predah od učenja.

Klasična muzika je mirna i skladna što je čini jednom od najboljih opcija za slušanje tokom učenja. Postoje čak i dokazi da Mozart poboljšava mentalne performanse pa se preporučuje puštati ga bebama. Osim toga slušajte i ambijentalnu instrumentalnu muziku. Ova vrsta muzike je modernija od klasične, a ima sličan efekat.

časovi matematike muzika za učenje

Slušajte zvuke prirode poput kiše, talasa, džungle ili životinja dok učite. Iako ovo nije muzika, može se reći da opušta i može vas prebaciti u drugi svet.

Ne slušajte muziku sa radija ili podkasta dok učite. Sprečite da vam komentatori i oglasi odvraćaju pažnju.

Slušajte muziku pre nego što odete u krevet ili pre ispita. Tako ćete se osećati opušteno i to će vaš um dovesti u rasterećeno stanje.

časovi matematike muzika za učenje

Iako je odabir najbolje muzike za učenje važno, trebalo bi da izbegavate da trošite sate na izbor pesama. Naposletku, ono što je važno nije odabir najbolje muzike na svetu, već najbolje muzike za vas, dok učite.